joi, 12 mai 2016




Muschiul de vita Wellington


Ingrediente:

500 g muschi de vita
500 g de ciuperci
2 cepe rosii
4 catei de usturoi
68 de felii de Prosciuto
Aluat de foietaj
Cimbru
Sare
Piper


Mod de preparare

Pasul 1

Ceapa si Usturoiul (spalate si curatate) se toaca marunt (din cutit sau robot de bucatarie). .Se incinge o tigaie in care se pun un cubulet de unt si aprox. 2 lingurite de ulei de masline. Amestecul se caleste la foc mediu pana se evapora aproape tot lichidul. Se pune sare, piper si se lasa la racit

Pasul 2

Muschiul de vita se unge cu ulei de masline, se sareaza si pipereaza. Se rumeste la foc mare pe toate partile si se lasa la racit. Cand ajunge la o temperatura decenta pentru a putea fi atins, se unge peste tot cu Mustarul Dijon.

Pasul 3
Cea mai simpla varianta este cu folia de plastic, dar desigur puteti incerca in orice alt fel. Deci, pe o folie de plastic se aranjeaza feliile de prosciutto (astfel incat sa formeze un "paralelipiped"  care poate acoperii muschiul integral). Peste prosciuto se intinde uniform un strat de Pasul 1 "Ciupercile, Ceapa si Usturoiul". Muschiul se ruleaza in compozitia descrisa mai sus, se impatureste in folie si le lasa la frigider (min 10 minute).

Pasul 4

Aluatul de foietaj se intinde cu facaletul (cam la 1/2 din grosimea initiala, "Ansamblul" (desigur fara folia de plastic) se impacheteaza in aluat iar marginile se impaturesc inauntru. Cu o furculita se inteapa partea de sus a aluatului (pentru a putea iesi aburul).

Pasul 5


Dupa ce se scoate de la cuptor muschiul de vita Wellington se lasa 10 min sa se raceasca si se taie felii groase (3-4 cm).


P.S: Uitati ce a iesit!










3 comentarii:

  1. Sigur ai facut tu asa ceva? Sa te cred??

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Stefan Iacomi,
    Desigur. Acest preparat este facut integral de mine. Sper sa iti iasa si tie.
    Sa ai pofta!

    RăspundețiȘtergere